Csupa csoki torta

Csupa csoki torta
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 13 dg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 doboz natúr kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • a díszítéshez:
  • 2 tábla étcsoki és különféle csokik
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 13 dg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dl tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 doboz natúr kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 2 tábla étcsoki és különféle csokik

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat, egy teáskanál sütőport, robotgéppel addig verjük, amíg elkeverednek. Ezután már kézi keverővel elvegyítjük benne az átszitált liszt és kakaópor keverékét.

Először 200 fokon 15-20 percig sütjük, majd 170 fokon még kb. 30 percig, de tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, rácsra borítva kihűtjük.

A krémhez a tejből és pudingporból a cukorral sűrű pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tábla csokit, megvárjuk amíg elolvad, majd mehet bele a kakaópor. Jól eldolgozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a vajat először kihabosítjuk, majd a csokikrém alapban eldolgozzuk.

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, a krémet is háromfelé osztjuk, egy adag krémmel a külsejét körbekenjük. 1 órára hűtőbe tesszük.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, majd rákenjük a torta tetejére, hagyjuk lefolyni az oldalán is, és amíg a csoki meg nem köt telepakoljuk a torta tetejét különféle csokikkal.

Megjegyzés:

A receptet György-Borsányi Andrea küldte be. Köszönjük!