Csupa csoki paleo torta

Csupa csoki paleo torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 55 dkg tisztított cékla
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 12 dkg 80%-os étcsokoládé
  • 7 dkg Nocarb rost sütőmix
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg gesztenye liszt
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • fél kávéskanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • a krémhez:
  • 35 dkg karfiolrózsa
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 1 evőkanál zselatin por
  • 1 doboz (165 ml-es) kókuszkrém
  • a csoki öntethez:
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 55 dkg tisztított cékla
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 12 dkg 80%-os étcsokoládé
  • 7 dkg Nocarb rost sütőmix
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg gesztenye liszt
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • fél kávéskanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 35 dkg karfiolrózsa
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 1 evőkanál zselatin por
  • 1 doboz (165 ml-es) kókuszkrém
  • 3 evőkanál négyszeres édesítő
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, és a hűtőben tároljuk, amíg a torta megsül. Megfőzzük a karfiol rózsákat, leszűrjük és még melegen hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd aprító- vagy turmixgépben krémesre turmixoljuk.

A tésztához puhára főzzük a meghámozott és szeletekre vágott céklát, leszűrjük és turmixgépbe rakjuk. Hozzátesszük a kókuszzsírt, az édesítővel habosra vert tojásokat és a mézet, majd pépesre turmixoljuk. Ezután egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (lisztek, kakaó, szódabikarbóna) és a céklás keverékhez adjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és az ecettel együtt ezeket is hozzáadjuk a masszához.

Kibélelünk egy kapcsos tortaformát és belesimítjuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkcióval 40 percig sütjük.

A kihűlt formát kicsatoljuk, egy nagyobb méretű tányért teszünk a tetejér, és ráfordítjuk a tortánkat. Kettévágjuk, az alsó részre rákenjük a krémet, majd rátesszük a torta másik felét.

A csoki öntethez az édesítőt, vizet és kakaót kisebb lábasban összeforraljuk, majd hozzákeverjük a kókuszzsírt. Langyosan a torta tetejére öntjük, a közepétől kifelé haladva. Hideg helyen megdermesztjük.

A tortát gránátalmával és mandarin szeletkékkel díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!