Csülöktál párolt káposztával

Csülöktál párolt káposztával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db húsos sertéscsülök
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 szem paradicsom
  • 12 dkg zsír
  • 2 db erőleveskocka
  • méz
  • cukor
  • köménymag

Elkészítés:

A megtisztított csülköt tepsibe teszem.

A leveskockákat liter vízben oldva forralom és a húshoz öntve sütőbe teszem.

Mikor puhulni kezd, akkor mézzel kenem a bőrét és zsírt rakok mellé, hogy bő pecsenyeleve legyen.

Az egyik feléhez savanyú káposztát teszek és cukorral, köménnyel hintem.

A másik feléhez hasábkrumplit rakok, tetejére paradicsomot és paprikát szeletelve.

Szép pirosra sütöm a csülköt, locsolgatva, hogy könnyen csontozható legyen.

Neked ajánljuk