Csülöksaláta

Csülöksaláta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt csülök
  • 30 dkg burgonya
  • 2 alma
  • 20 dkg csemege uborka
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk és kockára vágjuk. A csülköt kivesszük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb gerezdekre szeljük. A csülökhússal és a burgonyával mély salátástálban összeforgatjuk. A csemegeuborkát szintén csíkokra aprítjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk sóval, borssal és lazán összekeverjük. A majonézt összedolgozzuk a ketchuppal, mindkettőt külön tálkába tesszük az asztalra.

Neked ajánljuk