Csülökpörkölt

Csülökpörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db hátsó füstölt sertéscsülök
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • kevés zsír
  • őrölt csemegepaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 3 teáskanál csípős pirospaprika
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg lecsó

Elkészítés:

Elkészítés: A füstölt csülköt 2-3 órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk.

A kockára vágott füstölt szalonnát egy lábasban megpirítjuk (szükség esetén egy kis zsírt adunk hozzá), majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően hozzáadjuk a kockára darabolt csülköt, valamint a csontot is, és felengedjük vízzel. Borssal, kevés ételízesítővel megszórjuk. Hozzáadjuk a csípős paprikaőrleményt, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd amikor felfőtt, beletesszük a lecsót is, és a húst puhára főzzük.

Puha kenyérrel tálaljuk.

Neked ajánljuk