Csülökpörkölt

Csülökpörkölt

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg sertés csülök
  • 2 db sertés köröm
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 nagy fej j vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db erős paprika
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 kávéskanál piros arany
  • 1 kávéskanál gulyáskrém

  • *
  • a körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy csipet köménymag

Elkészítés:

A körmöket négy felé, a csülköt kockára, a csontokat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, a paprikákat és a paradicsomot is kockára vágjuk.

A hagymát a zsíron csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk az összevágott paprikákat, tovább dinszteljük, majd a paradicsomot is hozzáadva tovább pároljuk, amíg a paradicsom összeesik. A megdinsztelt lecsós alapra rakjuk a húsokat, a csontot és a körmöket, hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Piros arannyal és gulyáskrémmel ízesítjük és lassú tűzön puhára főzzük. Ha a víz elpárolgott, akkor pótoljuk.

Amíg fő a pörkört, elkészítjük a köretet. A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk és bő, sós, köménymagos vízben megfőzzük. Együtt tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk