Csülökpörkölt bográcsban

Csülökpörkölt bográcsban

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg csülök (első-hátsó vegyesen)
  • 20 dkg vöröshagyma
  • zsír
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál egész kömény
  • őrölt bors
  • csípős piros arany
  • csemege piros arany
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Megtisztítjuk a csülköt, és feldaraboljuk.

Az összekockázott részeket egy külön tálban fűszerezzük, és fél órát pihentetjük.

Az apró kockára vágott hagymát, sózzuk, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előre fűszerezett, összekockázott húst és csontot. Folyamatos keverés közben félkészre főzzük, majd gyenge tűzön lehetőleg keverés nélkül majdnem készre főzzük.

Pirospaprikával meghintve 8-10 percig

rotyogtatjuk, és befejezzük a főzést.

Neked ajánljuk