Csülökkocsonya

Csülökkocsonya

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 1 bőrös-csontos sertéscsülök
  • 30 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors

Elkészítés:

A csülköket megtisztítjuk, megmossuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk.

Amikor a csülökről már nem jön fel több hab, beletesszük a zöldségeket, a borsot, kevés sót.

Szükség esetén pótoljuk a vizet. Addig főzzük, amíg a csülökcsont kifordul a húsból. Akkor levesszük, kicsit pihentetjük, majd leszűrjük. Eltávolítjuk a csülökből a csontot, a húst pedig kisebb kockákra vágjuk.

A kocsonyához a húsdarabokat nagyobb kávéscsészékbe tesszük, és rászűrjük a kocsonya levét. Hűvös helyen egy éjszakán át dermesztjük.

Neked ajánljuk