Hozzávalók:
  • 1 kg csülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 marék árpagyöngy
  • pirospaprika
  • zsiradék
  • bors
  • 1 kg kicsontozott, felkockázott csülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 marék gersli
  • bors
  • pirospaprika
  • zsiradék

Csülkös káposzta

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Dinszteljük a hagymát zsíron, majd a felkockázott csülköt is tegyük bele pirítani. Tegyük hozzá a fokhagymát is, majd sózzuk-borsozzuk. Tetszés szerint rakhatunk bele paradicsomot és zöldpaprikát is. Ha a hús levet eresztett, fedjük le és alacsony hőfokon főzzük félpuhára.

Ezután a darabolt káposztát is dobjuk bele, majd főzzük tovább. Mikor a káposzta már majdnem megfőtt, szórjuk bele a gerslit, majd főzzük készre. Tejföllel tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti