Csülkös-gombás tarhonya

Csülkös-gombás tarhonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg csülök
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 30 dkg gomba
  • 80 dkg csülök
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg tarhonya
  • 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 30 dkg gomba

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, 2x2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a csülköt, sóval, borssal ízesítjük. Zsírjára pirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd újra zsírjára sütjük. Ezt addig folytatjuk, amíg a hús megpuhul.

A tarhonyát száraz serpenyőben megpirítjuk, felöntjük vízzel, és nem túl puhára főzzük. A gombát megtisztítjuk, méretétől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk, a csülökhöz adjuk a tarhonyával együtt, megszórjuk pirospaprikával, és még 15 percet főzzük.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti