Csülkös-csipetkés babgulyás

Csülkös-csipetkés babgulyás

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt csülök
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • szalonna
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • Erős Pista
  • kömény
  • 1 db tojás
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.

Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom.

Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket és a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele kevés vörösbort.

Amíg fő a leves, a tojásból a liszttel elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.

Neked ajánljuk