Csülkös-babos káposzta cipóban

Csülkös-babos káposzta cipóban
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg-os cipó
  • 90 dkg füstölt csülök
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg hús
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg tarkabab
  • 3 fej hagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg-os cipó
  • 90 dkg füstölt csülök
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg hús
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg tarkabab
  • 3 fej hagyma
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:



Áztassuk be a babot előző nap!
Tegyük vízbe a csülköt, forraljuk fel, majd öntsük le a levét!
Főzzük puhára vízben!
Szeleteljük fel a hagymát!

Pirítsuk meg a hagymát zsíron! Tegyük hozzá a pirospaprikát és a babot!

Pároljuk együtt pár percet, majd engedjük fel a csülök főzőlevével!

Tegyük bele a káposztát és a húst, ha a bab már félig puha!
Főzzük puhára az egészet a zúzott fokhagyma hozzáadása után!

Kockázzuk fel a csülköt! Vágjuk le a cipó tetejét, majd szedjük ki a belsejét!

Merjünk a babob káposztából a cipóba, majd szórjuk meg a csülökkockákkal!