Hozzávalók:
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 marék savanyú káposzta
  • 1 csésze tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csülök
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 marék savanyú káposzta
  • 1 csésze tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csülök
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Csülkös-babos káposzta

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel a csülköt. Tegyük fel főni, majd ha félkészre főtt, dobjuk hozzá a káposztát, az előre beáztatott babot pedig egy másik edényben tegyük fel főni. Mikor megpuhult minden, a babot öntsük össze a káposztával. Olajjal dinszteljük üvegesre a hagymát, majd szórjunk hozzá lisztet, és pirítsuk meg picit. Tegyük bele a pirospaprikát és a paradicsomlevet is, majd keverjük össze és forraljuk meg. Az egészet öntsük össze a babos káposztához, és egy darabig főzzük össze őket. Tetszés szerint sózzuk meg.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti