Csülkös bableves sörrel

Csülkös bableves sörrel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db füstölt hátsócsülök (kb. 1-1,5 kg)
  • 50 dkg szárazbab
  • 60 dkg savanyúkáposzta
  • 5 szál sárgarépa
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 db kelbimbó
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sör
  • 3 babérlevél
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál tárkony
  • étolaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • 1 db füstölt hátsócsülök (kb. 1-1,5 kg)
  • 50 dkg szárazbab
  • 60 dkg savanyúkáposzta
  • 5 szál sárgarépa
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 db kelbimbó
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sör
  • 3 babérlevél
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál tárkony
  • étolaj
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítés:

A csülköt egy fazékba rakjuk, és annyi vízzel, ami ellepi, plusz a babérlevéllel, feltesszük főni. Ha félig megpuhult, kivesszük a vízből, kicsontozzuk, felkockázzuk, majd visszarakjuk, és hozzáadjuk az előző este beáztatott tarkababot. Amikor a bab is félig megfőtt, beletesszük a savanyúkáposztát, az egész hagymát, a felkarikázott zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a sörrel. Készre főzzük. Lisztből, olajból és pirospaprikából gyenge rántást készítünk, és sűrítjük vele levesünket.