Csörögefánk

Csörögefánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kanál rum
  • 35 dkg liszt
  • étolaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk.

Ha letelt a fél óra, átgyúrjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepét is bevágjuk és mindkét oldalukat bő forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla, és vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

A receptet Karsai Istvánné küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk