Csörögefánk

Csörögefánk

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 kispohár 20 %-os tejföl
  • csipet só
  • 2 egész tojás

a tálaláshoz:

  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd kb. 10 percre a hűtőbe rakjuk.

A hűtőből kivéve lisztes deszkára tesszük, és nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre nyújtjuk. Derelyevágóval kb. 10x12 cm-es darabokra vágjuk, majd minden kocka közepét még 2 helyen bevágjuk. Forró olajon kisütjük.

Sülés után konyhai papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olajat felszívja, majd porcukorral mindkét oldalát beszórjuk. Máris tálalható akár baracklekvárral vagy csak porcukorral, ki hogy szereti... Nagyon fontos, hogy 1-2 mm-esre nyújtsuk ki a tésztát, mert egyébként nem lesz ropogós. Minél vékonyabb, annál finomabb lesz sütés után.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk