Csörögefánk

Csörögefánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kis dobozos tejföl

a sütéshez:

  • étolaj

a tálaláshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a tejfölt összegyúrjuk. (Ha nagyobb lenne a tojás vagy hígabb a tejföl, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen sem túl ragadós sem túl száraz a tészta.)

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, derelye- vagy pizza vágóval feldaraboljuk, közepébe vágást teszünk.

A tésztát forró olajban kisütjük és porcukorral megszórjuk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk