Csörögefánk hagyományosan

Csörögefánk hagyományosan

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojássárga
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. porcukor
  • 2 ek. rum
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 kk. ecet
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • olaj

Elkészítés:

A fánk alapanyagait alaposan összedolgozom és letakarva pihentetem 30 percet.

Kinyújtom 5 mm vastagra és 4 centi széles, 7 centi hoszú csíkokat szelek belőle.

Közepüket bevágom és átfűzöm rajtuk a tészták egyik végét.

Bő, forró olajban kisütöm őket és vaníliás porcukorral hintve lehet tálalni.

Neked ajánljuk