Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk. Amikor az élesztő kellően felfutott, beleöntjük a tálba és jól összedolgozzuk az alapanyagokat. Finom ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
A kapott tésztát 30 percig pihenni, kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy egy éles késsel tetszőleges csíkokat vagdosunk belőle, utána ferdén rombusz formákat vágjunk belőlük. A formák közepét bevágjuk és a metszés két végénél a tésztát átdugjuk a résen. (Persze bármilyen más formában is ki lehet őket sütni)
Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük a fánkokat.
Porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti