Csörögefánk

Csörögefánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 11 g friss vagy szárított élesztő
  • 200 g sütőmargarin
  • 3 teáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 100 ml tej
  • olaj
  • 500 g finomliszt
  • 11 g friss vagy szárított élesztő
  • 200 g sütőmargarin
  • 3 teáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 100 ml tej
  • olaj

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk. Amikor az élesztő kellően felfutott, beleöntjük a tálba és jól összedolgozzuk az alapanyagokat. Finom ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.

A kapott tésztát 30 percig pihenni, kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy egy éles késsel tetszőleges csíkokat vagdosunk belőle, utána ferdén rombusz formákat vágjunk belőlük. A formák közepét bevágjuk és a metszés két végénél a tésztát átdugjuk a résen. (Persze bármilyen más formában is ki lehet őket sütni)

Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük a fánkokat.

Porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti