Csörögefánk

Csörögefánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kis dobozos tejföl
  • étolaj (a sütéshez)
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 kis dobozos tejföl
  • étolaj
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a tejfölt összegyúrjuk. Ha nagyobb lenne a tojás vagy hígabb a tejföl, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen sem túl ragadós sem túl száraz a tészta.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és derelye- vagy pizza vágóval feldaraboljuk, a közepébe vágást teszünk.

A tésztát forró olajban kisütjük és porcukorral megszórjuk

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!