Csörögefánk

Csörögefánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 150 ml tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • pici só
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • a tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor (ízlés szerint)
  • házi baracklekvár (ízlés szerint)
  • 25 dkg finomliszt
  • 150 ml tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • pici
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • vaníliás porcukor
  • házi baracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig a hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.

Megformázzuk (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, a közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon), majd a felforrósított olajban közepes lángon világosbarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk.

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!