Csorba leves húsgombóccal

Csorba leves húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál szárított lestyánlevél
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • egy vastagabb karika tv paprika
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál szárított lestyánlevél
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • egy vastagabb karika tv paprika
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket olívaolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel és elkeverjük. 1,5 l vízzel vagy hús alaplével felengedjük, belerakjuk a zellerleveleket, a paprikát, sózzuk, borzuk, megszórjuk lestyánlevéllel és lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a húsgombócot. Egy tálba tesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felaprított fél vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, beleütjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formázunk.

A levesalapba beleöntjük a zöldbabot, felforraljuk, majd belerakjuk a húsgombócokat és készre főzzük. Megszórjuk szárított lestyánlevéllel és ecettel ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti