Csontleves metélt tésztával

Csontleves metélt tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg karajcsont
  • 4 nagy szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • 2 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • metélt tészta
  • 1 kg karajcsont
  • 4 nagy szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 kisebb zeller fele
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • 2 kávéskanál
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • metélt tészta

Elkészítés:

A húsos csontot beáztatjuk, alaposan lemossuk. Bő, hideg vízben feltesszük főni. A közben keletkező habot leszedjük. A zöldségeket megmossuk, a petrezselyemzöldet a kicsumázott paprika belsejébe tesszük, a hagymát egészben hagyjuk, a többi zöldséget (a krumpli kivételével) pedig nagyobb darabokra vágva adjuk a leveshez. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús le nem válik a csontról.

Amikor már szinte minden kész, hozzáadjuk a félbevágott krumplikat, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük, átöblítjük, és lecsepegtetjük.

A levest forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!