Hozzávalók:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg marhacsont
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 db krumpli
  • feketebors
  • ételízesítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg marhacsont
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 db krumpli
  • feketebors
  • ételízesítő

Csontleves

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Tegyük fel a már felaprított, leforrázott, és leöblített csontokat a sóval, a szemes borssal, a hámozott hagymával 2 l hideg vízben. Főzzük másfél órát takarékon, tegyük bele a zöldségeket, és továbbra is főzzük lassú tűzön.

Egy újabb bő óra múlva vegyük ki a tálalásra szánt zöldséget, tegyük félre egy kevés leszűrt lében, és tartsuk melegen. A leveses lábast közben húzzuk le a tűzről, és haggyuk néhány percig pihenni. Szedjük le a zsírját, és (nem öntve, hanem kanalazva) szűrjük át egy sűrű szitán.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti