Csongrádi Kubikos tarhonya előételként és főételként

Csongrádi Kubikos tarhonya előételként és főételként

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg tarhonya
  • 15 dkg füstölt kolbász (lehet csípős is)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 db fehérpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg sertés zsír
  • bors
  • fűszerpaprika
  • piros arany vagy erős Pista ízlés szerint

Elkészítés:

Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehérpaprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszor annyi vízzel.

Amikor a tarhonya félig megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük.

Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.

Előételként császárzsemlében, főételként cipóban tálaljuk.

Neked ajánljuk