Csöndben sült padlizsán különleges töltelékkel sült batátával

Csöndben sült padlizsán különleges töltelékkel sült batátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kemény padlizsán
  • 30 dkg sertés darált hús
  • egy fél vastagabb reszelt sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 fejhagyma
  • 2 dl olaj
  • 2 db nagyobb batáta

a tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 egész csipet só
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.

Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, kevés sóval megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük és tovább pároljuk.

Ha hús jól megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, hozzáadjuk a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyem zöldet, együtt jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.

Egy jénai tálat olajjal kikenünk, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük a gombás raguval. (Ha marad ki a töltelékből, azt muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.)

A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük, majd megkenjük vele a megtöltött padlizsánokat. A sütőt 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a sütőtálat 35 40 percre és szép pirosra sütjük a töltött padlizsánokat.

A batátát hasábokra vágjuk, csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Együtt tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk