Csomboros töltött káposzta gyulai kolbásszal

Csomboros töltött káposzta gyulai kolbásszal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg bekevert kolbászhús
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 teáskanál csombor
  • 2 db babér levél
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kg vecsési apró savanyú káposzta
  • 12 db savanyú szárma (káposztalevél)
  • 20 gyulai kolbász

Elkészítés:

A kolbászhúshoz hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk és félretesszük.

Elkészítjük az alapot: a megmaradt kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük az 5 dkg zsíron, rászórjuk a piros paprikát (vigyázzunk, nehogy megégjen), gyorsan felengedjük 3 dl vízzel, rárakjuk az apró savanyú káposztát, és a füstölt húsos szalonnát, karikára vágott gyulai kolbászt. (Megkóstoljuk az apró káposztát, ha nagyon savanyú kimossuk.)

A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal. A kész töltelékeket rárakjuk az apró káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egyenletesen rászórjuk a fűszereket és lefedve, kis lángon készre főzzük. A főzés ideje kb 3 óra. Ha szükséges, után ízesítjük.

Hasonló receptek