Csokoládétorta sütőtokban

Csokoládétorta sütőtokban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl étolaj
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • őrölt fahéj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztom, majd hagyom kihűlni, közben többször átkeverem.

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval összekeverem.

Az egész tojásokat simára keverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét. Ezután a masszához szitálom a lisztes keveréket, és alaposan összekeverem, majd 2 darab 20 cm-es tortaformába elosztom egyenlően a masszát.

Előmelegített sütőbe helyezem, majd közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütöm.

A sütőből kivéve a megsült tésztát pár percig a formákban hagyom, majd a formákból kivéve rácsra teszem és kihűtöm egészen.

A mascarponét simára keverem ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.

A habtejszínt felverem kemény habbá, majd apránként, óvatosan hozzákeverem a mascarponés krémhez.

Az egyik tortalapot ráhelyezem egy tortatálra, majd megkenem a krémmel. Ezután ráhelyezem a másik tortalapot, és rákenem a maradék krémet.

Ezután behelyezem a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A csokoládét felolvasztom gőzfürdő fölött, majd kiveszem a hűtőből a tortát, és rácsorgatom a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején.

Tálaláskor éles késsel, felszeletelem a tortát.

Neked ajánljuk