Csokoládétorta (glutén és cukormentes)

Csokoládétorta (glutén és cukormentes)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Csokis

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a száraz hozzávalók:
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg őrölt mogyoró (mogyoróliszt)
  • 5 dkg holland kakaó
  • 6 dkg aszalt áfonya
  • 15 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi kardamon (el is hagyható)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • *
  • a folyékony hozzávalók:
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 közepes alma (reszelve)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 közepes narancs (megpucolva, kisebb darabokra vágva)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 8 dkg Vénusz margarin (laktózmentes)
  • 3 dkg durvára vágott mogyoró

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, majd visszahűtjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután hozzáöntjük a száraz hozzávalók keverékéhez, és alaposan összekeverjük.

Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. 170 fokra (hőlégkeveréses üzemmód) előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (tűpróba). A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk őrölt eritrittel, majd tejszínhabbal vagy diabetikus lekvárral kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk