Csokoládétorta

Csokoládétorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 400 ml meggle cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • a fedő mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • a díszítéshez:
  • csokoládéreszelék
  • cukorvirág
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml meggle cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • csokoládéreszelék
  • cukorvirág

Elkészítés:

A 8 tojásfehérjét a 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport. A jól eldolgozott masszát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) csatos tortaformába (28 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd három kerek részre vágjuk.

A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd amikor már teljesen kemény a hab hozzádolgozzuk a kakaóport is. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbevonjuk.

A csokoládét az étolajjal sűrű kevergetés közepette vízgőz felett felolvasztjuk, majd a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. A tortát csokoládé reszelékkel és cukor virágokkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!