Csokoládés-vaníliás panna cotta

Csokoládés-vaníliás panna cotta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az étcsokoládés réteghez:

  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 vanília rúd
  • 4 g zselatinpor
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 5 dkg étcsokoládé

a vaníliás réteghez:

  • 330 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1,5 teáskanál porzselatin

Elkészítés:

Félbevágjuk a vanília rudat, az egyik felének kikaparjuk a magjait, majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. Ezután kivesszük a vanília rudat, hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad.

A csokoládés főzet alatt elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint. Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.

Poharakba szedjük, és hűtőbe tesszük – kb. 3 óra alatt megdermed. Hagyjuk 1 órát dermedni, majd elkészítjük a vaníliás réteget.

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília kivonatot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. (Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!) Langyosra hűtjük, elosztjuk a csokoládés réteg tetején, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A receptet Kovács Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk