Csokoládés tekercs

Csokoládés tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

a töltelékhez:

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál kakaópor

a tetejére:

  • mandulapehely

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához keverjük a sütőport és kanalanként a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (nagyobb méretű kb 40x40 cm) öntjük és előmelegített sütőben, közepesen takarék lángon aranybarnára sütjük.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.

A krém 2/3-ad részét a piskóta lapra kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.

A süteményt mandulapehellyel díszítjük.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek