Csokoládés tekercs

Csokoládés tekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a tetejére:
  • mandulapehely
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál kakaópor
  • mandulapehely

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához keverjük a sütőport és kanalanként a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. A legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (nagyobb méretű kb 40x40 cm) öntjük és előmelegített sütőben, közepesen takarék lángon aranybarnára sütjük.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.

A krém 2/3-ad részét a piskóta lapra kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.

A süteményt mandulapehellyel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti