Csokoládés-tejszínes torta

Csokoládés-tejszínes torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg tejcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. kakaópor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a lisztet, a kakaóport, végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A masszát kivajazott, liszttel behintett tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütöm.

A krémhez 2 dl tejszínt a tejcsokival a cukorral felfőzök. Ha kihűlt, hozzáadom a habosra vert vajat, majd apránként hozzáadom a 2 dl felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel töltöm meg a 3 részbe vágott tésztát, a torta oldalát és tetejét.

A tetejére még rákenem a maradék habosra vert tejszínhabot, és végül kakaóport szitálok rá.

Neked ajánljuk