Csokoládés szilvás szelet

Csokoládés szilvás szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 9 dkg vaj
  • 4 nagy szem szilva (fagyasztott is lehet)
  • 8+2 dkg világos nádcukor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg búzaliszt
  • csipet só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • (fahéjas porcukor a tálaláshoz)

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk, hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és csipet sóval elkevert lisztet és a mandulalisztet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a cukorral, amikor már habos, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fahéjat. A csokoládés-lisztes keveréket is hozzáadjuk és elkeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük, a tetejét cikkekre vágott szilvával rakjuk ki, és kevés nádcukorral szórjuk meg. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk