Csokoládés szederfelfújt

Csokoládés szederfelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 4 dkg vaj + a formákhoz
  • 10 dkg szeder
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt + a formákhoz
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 4 dkg vaj + a formákhoz
  • 10 dkg szeder
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A fehércsokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk. A szedret megtisztítjuk, megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk 4 egyforma porcelán vagy üveg felfújtas formát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a lisztet, a szedret, összekeverjük, és a fehérjehabbal lazítjuk.

A masszát a formákba szedjük, és forró vízzel töltött tepsibe állítva a sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp:A felfújthoz csak biztosan friss tojásokat használjunk. Fontos, hogy sütés után azonnal tálaljuk, hogy a felfújt ne essen össze.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti