Csokoládés sütemény túrókrémmel

Csokoládés sütemény túrókrémmel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg rétes liszt
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2,5 dl tej
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 450 g tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor

a csoki mázhoz:

  • 200 g étcsoki (Tibi)
  • 10 dkg Rama margarin (szobahőmérsékletű)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

(a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Elkészítés:

A töltelék összes hozzávalóit botmixerrel krémessé kikeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a csipet sót és a cukros-tojásos keverékbe belekeverjük. Végül a tejet is beleöntjük és az egészet egy sima, kissé folyékony tésztává kikeverjük.

A kivajazott, lisztezett tepsibe a tészta felét egyenletesen belesimítjuk, majd egy spatula segítségével rákenjük a tésztára a túró tölteléket.

A maradék tésztát egyenletesen rásimítjuk a töltelékre. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük hűlni.

A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és azonnal a margarinos-cukros krémhez öntjük, majd jó alaposan összekeverjük. A kihűlt (!) sütemény tetejére rákenjük.

Betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz megszilárduljon, majd tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk