Csokoládés pöfeteg

Csokoládés pöfeteg
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • fél kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • a hempergetéshez porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • fél kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • porcukor

Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a vajas keverékhez adjuk. Belevegyítjük a fahéjat, a tejet és a vaníliás cukrot, végül a sütőporral elkevert lisztet.

Az így kapott tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap egyforma darabokat vágunk le belőle, gombócokká formázzuk, és porcukorban jól meghempergetjük.

Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól picit távolabb, és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!