Csokoládés perec

Csokoládés perec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró vagy dió
  • 25 dkg hideg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • a csokoládémázhoz:
  • 25-30 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg darált mogyoró vagy dió
  • 25 dkg hideg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • csipet
  • 25-30 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, azután félórát hűtőben pihentetjük.

Hűsölés után a tésztát lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. Perecszaggatóval pereceket szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk és 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütünk.

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Belemártogatjuk a pereceket, majd sütőpapírra tesszük őket, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.
Jól zárható dobozban sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti