Csokoládés néró

Csokoládés néró

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 32 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 23 dkg porcukor
  • 23 dkg margarin
  • 6 tojássárgája
  • kevés reszelt narancshéj
  • *
  • a csokoládé krémhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg holland kakaó
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztából diónyi gombócokat gyúrunk, amiket sütőpapíros tepsire téve 170 °C fokra előmelegített sütőben kb. 17-18 perc alatt megsütünk.

A vizet a kristálycukorral felforraljuk, majd ráöntjük a csokoládéra és a többi hozzávalóra. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap jól kihabosítjuk, és a kihűlt sütikből egyet-egyet összeragasztunk vele. A tetejét vízgőz fölött felolvasztott csokival becsíkozzuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek