Csokoládés narancsos torta

Csokoládés narancsos torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag ütőpor

a krémhez:

  • 5 dl hulala habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • fél dl narancsaroma
  • fél tábla csokoládé

a teteje:

  • 1 tortabevonó

Elkészítés:

Annyira szép, mint amennyire finom. Helye van bármilyen ünnepi asztalon.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk óvatosan a tojásfehérjét is. Kerek tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a tejfölt, a cukrot, majd végül óvatosan a zselatint, amit 1 dl vízben felfőztünk.

A habot kettévesszük, egyik feléhez hozzáadjuk a narancs aromát, a másik felébe belekeverjük a gőz fölött megolvasztott fél tábla csokoládét.

A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Először a fehér krémet kenjük az alsó lapra, majd a következő lap és a csokis krém következik, majd a harmadik lap. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.

A tetejére a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. Rárakjuk a torta tetejére, a másik felét bonbon formákba töltjük. Hűtőbe rakjuk.

Mikor megdermedt a bonbonokat olvasztott csokival ragasztjuk a torta tetejére. Én díszítésnek még kristálycukorból karamell szálakat készítettem.

A receptet Ambrus Brigitta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk