Csokoládés muffin túró töltelékkel

Csokoládés muffin túró töltelékkel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

száraz adalék:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor (kb. 4 dkg)
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna

nedves adalék:

  • 1 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2,8 dl író

a töltelékhez:

  • 15 dkg túró
  • 1 evőkanál tej vagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csoki darabkák

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, a tejjel vagy tejföllel. Alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, pudingpor, sütőpor, szódabikarbóna). Egy másik tálban elkészítjük a nedves hozzávalók keverékét: a tojást felverjük, majd összekeverjük a cukorral, az olajjal és az íróval. Hozzáadjuk a száraz anyagot, amellyel lazán összedolgozzuk.

A muffin sütőformát kizsírozzuk, vagy a mélyedésekbe kapszlikat teszünk, és beletöltjük a tésztát a következő sorrend szerint: az aljára rakjuk a csoki darabokat, a tészta felét elosztjuk 12 részre, rákanalazzuk a csokira, majd minden mélyedésbe rakunk a túrókrémből, lefedjük a tészta másik felével.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A tepsiben pihentetjük 5 percig, majd rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezt a könnyű, krémes muffint még ízletesebbé tehetjük, ha a túrótöltelékhez friss gyümölcsöt is adunk, vagy kevés citromos bodzaszörppel ízesítjük.

A receptet Dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk