Csokoládés mogyorós muffin

Csokoládés mogyorós muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10-12 darabhoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 11 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2-3 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • marok sós! földimogyoró
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
  • 11 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2-3 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • marok sós! földimogyoró
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét 3 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját szintén felverjük keményre. Ezután belekeverjük az 1 csomag vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a vanília aromát, valamint hozzáadjuk az étolajat. Egy másik tálba belerakjuk a lisztet és a sütőport, majd belereszelünk 2-3 dkg étcsokoládét.

A tojássárgába lassan belekeverjük a lisztes keveréket. A marok földimogyorót apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékhez adjuk. Majd szép lassan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát kikent formába adagoljuk.

180 fokon10-12 perc alatt készre sül.