Csokoládés málnatorta

Csokoládés málnatorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótáshoz:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 db tojássárgája
  • 25 g holland kakaópor
  • 175 g búzaliszt
  • 160 g kristálycukor

a málna habhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 1 kis pohár málna joghurt
  • 10 dkg málna pürésítve

a csokoládés krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

a tetejére:

  • málna
  • tejszín
  • tortazselé

az oldalára:

  • csokoládé forgács

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük és készre sütjük.

A málna habhoz a tejszínt keményre verjük, majd beleforgatjuk a joghurtot és a málnát. (Aki szereti nagyobb darabokba is hagyhatja a málnát.)

A csokis krémhez a tejszínt lassú tűzön összeolvasztjuk az étcsokival (nem szabad, hogy forrjon a tejszínünk, amint elolvadt benne a csoki vegyük le a tűzről.) 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy jól kihűljön a tejszín.

A piskótát kettévágjuk, majd az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A csokis tejszínt kézi habverővel addig keverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ezt kenjük az alsó lapra. Ráhelyezzük a második piskótalapot és rátöltjük a málna habot. A tetejére tetszés szerint málnát teszünk majd átlátszó vagy színes tortazselével leöntjük.

Hűtőszekrénybe helyezzük és nagyjából 2 óra múlva levesszük róla a tortaformát. Ekkor tudjuk az oldalát díszíteni csoki forgáccsal.

A receptet Kovács Noémi küldet be. Köszönjük!

Neked ajánljuk