Csokoládés-málnás csiga

Csokoládés-málnás csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag Tante Fanny leveles tészta
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg málna
  • 2 csomag Tante Fanny leveles tészta
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg málna

Elkészítés:

A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután a tűzről levesszük, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Közben többször átkeverjük.)

Mindkét leveles tésztát kicsomagoljuk, majd egyenlően elosztjuk a csokoládés krémet, és egyenletesen a tésztára kenjük. Ezután megszórjuk a málnával, a papír segítségével feltekerjük úgy, mint a bejglit, majd éles késsel fel szeleteljük. (Ne tekerjük túl szorosra, mert a tészta sütés közben növekedni fog.)

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb rátesszük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd úgy kínáljuk.

A ropogós tészta a csokoládéval és a málnával szinte abbahagyhatatlan.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!