Csokoládés madártej

Csokoládés madártej

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 7 db tojás
  • 10 dkg jó minőségű csokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 evőkanál csokoládés pudingpor
  • mazsola
  • rum

Elkészítés:

1 l tejet felteszünk melegedni 1 csomag vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd egy tálba tesszük.

A mazsolát beáztatjuk a rumba.

A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztani, majd kicsit hűtjük, és a cukros tojássárgájához keverjük, keverés közben pici tejet öntünk hozzá, végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.

A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát, felforraljuk. Belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.

Neked ajánljuk