Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 5 dkg darabolt mandula
  • 2 kanál rum
  • a bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 5 dkg darabolt mandula
  • 2 kanál rum
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki

Elkészítés:

A kuglóf formát alaposan kivajazzuk, kilisztezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csokit finomra reszeljük. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és alaposan eldolgozzuk. A lisztkeveréket apránként a masszához adjuk, és a tejet is.

A masszát kétfele vesszük. Egyik részéhez megy a mandula, a másik részéhez a csokoládé és a rum. A világos színű massza felét beleöntjük a formába, rá a csokis, majd a maradék virágos krém jön, majd villával kicsit összekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben az alsó rácson kb.45-50 percig sütjük. (tűpróba). A sütőből kivéve, kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk.

Az étcsokoládés bevonót kevés olajjal gőz fölött megolvasztjuk, bevonjuk a kuglófot, ha kicsit kihűlt, a megolvasztott fehér csokival csíkokat húzunk rá, és hurkapálcával kissé széthúzogatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!