Csokoládés-kakaós kalács

Csokoládés-kakaós kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2 dl olaj
  • fél litert tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg élesztő
  • pici só
  • 3 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 kg liszt
  • 2 dl olaj
  • fél litert tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg élesztő
  • pici
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, és kelesztjük.

Amikor megkelt, kettévesszük a tésztát. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, és a kakaóport.

A tésztát kinyújtjuk, és megkenjük vastagon a kakaós cukros vajjal. Rászórjuk a darabolt csokoládét (lehet te-j, ét-, akár fehér csoki is) és feltekerjük, mint a bejglit.

Süthetjük így is, de én most úgy készítettem, hogy ketté hajtottam a feltekert tésztát, és összefontam. Így helyeztem bele egy püspökkenyér formába. A tetejét tojással megkenjük, és sütjük. Ha nem szeretnénk egyféle töltelékkel tölteni a kettéosztott kalácsunkat, tölthetjük káposztás töltelékkel, túrós töltelékkel, lekvárral is.

A legfinomabb kalács, amit életemben ettem.

Megjegyzés:

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!