Elkészítés:
A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütünk 1 db tojást és sűrű tésztát dagasztunk. (Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk.) A tésztát meleg helyiségben kb. egy órán át hagyunk kelni.
Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk (30x30 cm-es négyzet), megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy hosszában három részre lehessen vágni a tésztát. Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.
A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel szórjuk meg. Előmelegített sütőbe tesszük és közepesen hőmérsékleten (180 fok) szép barnára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
karácsonyi
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
csokis