Csokoládés fonat mandulapelyhekkel

Csokoládés fonat mandulapelyhekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 1/2 kocka élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 db tojás (1 db a tésztába, 1 db a kenéshez)
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag jó minőségű csokoládés pudingpor
  • 10 dkg nádcukor
  • a szóráshoz:
  • mandulapehely vagy mandula szeletek
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 1/2 kocka élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 csomag jó minőségű csokoládés pudingpor
  • 10 dkg nádcukor
  • mandulapehely

Elkészítés:

A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütünk 1 db tojást és sűrű tésztát dagasztunk. (Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk.) A tésztát meleg helyiségben kb. egy órán át hagyunk kelni.

Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk (30x30 cm-es négyzet), megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy hosszában három részre lehessen vágni a tésztát. Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.

A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel szórjuk meg. Előmelegített sütőbe tesszük és közepesen hőmérsékleten (180 fok) szép barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti