Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg ét főzőcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • fél zacskó vaníliás cukor
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg ét főzőcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • fél zacskó vaníliás cukor

Csokoládés eper

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Megtisztítom az epret, majd gondosan megmosom. Szalvétán lecsöpögtetem, megszárítom. A főzőcsokoládét kis lángon vajjal, vagy vízgőzzel megolvasztom. Hozzákeverem a vaníliás cukrot a csokihoz, majd a tejszínt és a porcukrot félkeményre verem. Az epret kétágú villára felszúrom, és úgy mártogatom a csokiba. Alufólián hagyom megszáradni, majd ha megszilárdult, a tejszínhabba mártogatom fogyasztás előtt.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti